Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa

 Saunatilat

Sauna, Laanilan Kievari

Laanilan Kievarissa on kaksi tilaussaunaa. Suurempi sauna maksimissaan 30 henkilölle ja pienempi  8 henkilölle. Suuremman saunan terassilla on 10 hengen palju (kylpytynnyri), jossa on mukava virkistää aktiviteettien jäljiltä väsyneitä lihaksia. Laanilan Kievari sijaitsee 2 km Saariselän keskustasta etelään.

Sauna, Northern Lights Village

Saunatilat on erillinen rakennus iglu-kylän pihapiirissä. 20 henkilön saunatiloissa on sähkösauna, pukuhuone, palju, kylmäallas ja arktinen wc. Suihku on saunan yhteydessä. 10 hengen palju ja kylmäallas ovat saunan terassilla. Kylmäaltaan lämpötila on +2 – +6 astetta. Northern Lights Village sijaitsee Saariselän keskustan läheisyydessä.

Sauna, Santa’s Hotel Tunturi

Santa’s Hotel Tunturin Kontio-rakennuksen alakerrassa sijaitseva edustussauna. Maksimissaan 12 hengelle. Tiloihin sisältyvät pukuhuone, löylyhuone, iso poreamme, kokous/ruokailutila sekä tilava takkahuone sohvaryhmineen. Takkahuoneessa on iso televisio, PlayStation peleineen sekä kunnon äänentoisto. Internet-yhteys saatavilla lisämaksusta. Saunaan toimitetaan tilauksesta juotavaa sekä pikkupurtavaa. Santa’s Hotel Tunturi sijaitsee Saariselän keskustassa.

Sauna, Taimenjärvi

Erähenkisen saunan kiuas, purosta saunaan kannettu vesi sekä pihan palju lämpiävät perinteisesti puulla. Maksimissaan 16 henkilölle. Saunarakennuksessa on pukuhuone, löylyhuone ja löylyhuoneen eteinen. Samassa pihapiirissä on kota, jossa voi esimerkiksi ruokailla avotulen äärellä. Taimenjärvi sijaitsee 10 km Saariselän keskustasta pohjoiseen.

Savusauna, Kakslauttanen

Maailman suurin savusauna sijaitsee Kakslauttasessa. Itäkylän kolmeen saunaan mahtuu yhteensä jopa 100 henkilöä. Suurimpaan maksimissaan 40 henkilöä ja kahteen pienempään 15 henkilöä kuhunkin. Saunojat virkistyvät jääkylmässä lähdevedessä, sekä kesällä että talvella. Sauna elämyksen täydentävät tilavat vilvoittelutilat, pesuhuoneet ja takalliset pukuhuoneet. Savusauna edustaa ikiaikaista suomalaista perinnettä. Sauna hoitaa sielun ja ruumiin, sekä vapauttaa energiaa. Lisäksi Länsikylässä on kaksi savusaunaa. Kakslauttanen sijaitsee 10 km Saariselän keskustasta etelään.

Savusauna, Kiilopää

Kiilopään Arktisessa Kylpylä Kuurakaltiossa on perinteinen puilla lämpiävä savusauna sekä avanto/uintipaikka Kiilo-ojassa. Savusaunojien käytössä ovat myös pukutilat sekä sähkösauna. Kuurakaltio-Kiilopään saunamaailma, käsittää kaksi sähkösaunaa, perinteisen puilla lämpiävän savusaunan pukuhuoneineen, avannon sekä sähkösaunoilta avannolle johtavan turvekäytävän. Avantoveden lämpötila on talvella n. -1 C ja kesällä +5 – +15 C. Sähkösaunoissa on ainavalmiit kiukaat, joten löylyistä pääsee nauttimaan vaikkapa heti vaellus- tai hiihtoretken jälkeen. Kiilopää sijaitsee 16 km Saariselän keskusta etelään.