Logo
Lomavaraamo Varaa tästä kaikki tarvittava Pohjois-Lapin lomallesi.
Varaa

Ravintolat

 

Asehuone cabinet in Riekonlinna Hotel
« 1 annettu 39 »

Kaltio

Viihtyisä ja rauhallinen Rôtisseurs kilpiravintola, joka sijaitsee Santa’s Hotel Tunturin Gielas-rakennuksessa, Saariselän keskustassa. Ravintola Kaltiossa illan teemoja ovat kiireetön tunnelma, hyvä palvelu ja maukas lähiruoka. Kaltiossa on 200 asiakaspaikkaa. Ravintola Kaltion ménu

Kaunispään Huippu päivällä

Kaunispään Huippu toimii päivisin monipuolisena kahvila-ravintolana. Se sijaitsee parisen kilometriä Saariselän kylän keskustasta. Ravintolan Ikkunoista avautuvan huikean tunturimaiseman lisäksi ravintolassa voi nauttia oman leipomon makeita ja suolaisia herkkuja sekä maistuvia ruoka-annoksia.

Kuuluisat Kaunispään suuret munkit, makeat piirakat ja kaarnikkakakku hemmottelevat herkkusuita. Suolaisen nälkään valmistamme sämpylät, pizzapalat, lohileivät ja kala kurniekat.
Huipun lounaslistalta löytyvät mm. 14 lajin salaattipöytä, poro-ja lohikeitot, päivittäin vaihtuva päivän pihvi, erittäin suosittu Huipun leike, poronkäristystä ja kalavahitoehtoja unohtamatta.
Ruoka-annokset tarjoillaan omassa leipomossa leivottujen leipästen kera. Kaunispään Huipun ruokalista

Laanilan Kievari

Laanilan Kievari sijaitsee 2 km etelään Saariselän keskustasta. Saliin tunnelmaa luo näyttävä takka. Ravintola soveltuu max. 40 hengen seurueille.

”Tärkeässä roolissa on tarkasti mietitty ruokatuote puhtaista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista. Mahdollisimman moni raaka-aineista on itse käyty poimimassa omalta pihalta tai lähimetsästä. Omin käsin tehdään ja valmistetaan kaikki mitä vaan pystytään. Ruoan ja juoman yhdistäminen on meille tärkeää ja viinilista on rakennettu tukemaan ruokatuotetta.”  Laanilan Kievarin ménu ja viinilista

Linnansali

Ravintola Linnansali sijaitsee Lapland Hotel Riekonlinnan sisäänkäyntikerroksessa. 200-paikkainen à la carte -ravintola tarjoaa lapin makuja kausittain vaihtuvalta listalta.

Petronella

Ravintola Petronella on korkealaatuinen ruokapaikka, jonka toiminnan lähtökohtana ovat hyvä ruoka ja viihtyisä ympäristö. Asiakaspaikkoja on noin 150 ja ravintola sijaitsee Saariselän kylän keskustassa.  1989 perustettu Ravintola Petronella on vuodesta 1992 ollut yksi Lapin kolmestatoista Chaîne des Rôtisseurs –kilvet ansainneesta ravintolasta.

Ravintola Petronella on nimetty hollantilaisen seikkailijattaren ja lehtinaisen Sylvia Petronella van der Moerin mukaan. 26-vuotias Sylvia Petronella kuuli Lapin kullankaivajista vuonna 1949 Rovaniemellä ja siitä innostuneena kulki Lemmenjoelle, jossa hän työskenteli mm. kultamiesjoukon kokin apuna. Iloinen ja ahkera Petronella kuitenkin karkotettiin maasta passittomana ja hotellikarkurina vain 4 kuukauden jälkeen. Hänen myöhemmät vaiheensa ovat jääneet yhtä hämäriksi kuin aika ennen Lapin vierailua. Sekä hollantilaista että suomalaista mediaa kiinnostaneen naisen jäljet katosivat Yhdysvaltoihin ja asiasta tietävät ovat pysyneet kovin vaitonaisina. Lyhyen vierailunsakin aikana Petronella ehti tehdä syvän vaikutuksen juroihin kullankaivajiin.

Pirkon Pirtti

Ravintola Pirkon Pirtin kotoisassa ja lämpimässä tunnelmassa pääsee kokemaan mieleenpainuvia ruokahetkiä. Ravintola on tunnettu maistuvasta ruuasta ja lämminhenkisestä asiakaspalvelustaan. Asiakaspaikkoja on noin 140 ja ravintola sijaitsee Saariselän kylän keskustassa.

Pirtti

Viihtyisä ruoka-, seurustelu- ja tanssipaikka Saariselän Santa´s Hotel Tunturin päärakennuksen alakerrassa, Saariselän keskustassa. Ravintola tarjoaa à la cartea, keittolounaat, päivän pihvit, burgerit ja pizzat. Ravintolan tiloissa on Biljardipöytä ja Darts. Ravintola Pirtti

Rakka

Ravintola Rakka sijaitsee Saariselän torin laidalla Holiday Club Saariselkä hotellin rakennuksessa. Rakka tarjoaa perinteiset lapin herkut, tutut kansainväliset maut sekä pizzat ja burgerit.

Siula

Perinteinen lappilainen ruoka- ja tanssiravintola Santa’s Hotel Tunturin päärakennuksen yläkerrassa, Saariselän keskustassa. Ravintola tarjoaa aamiaiset, päivälliset ja à la carte sekä orkesteritanssit sesonkeina. Ravintola Siulassa on asiakaspaikkoja lähes 1000 ja siellä erikokoiset seurueet voivat liittyä osaksi ravintolan muuta asiakaskuntaa. Ravintola Siulan kuvia ja ménu

Teerenpesä

Saariselän keskustassa sijaitsevassa ravintola Teerenpesässä on moneen makuun sopivia, näyttäviä ja kohtuuhintaisia annoksia. Annoksissa käytetään pohjoisen sieniä ja marjoja, Inarin kalaa, paikallista poronlihaa. Iltaisin Teerenpesä on suosittu karaoke-ravintola.

Tilausravintolat:

Joikun Kota

Tilausravintola Joikun Kota sijaitsee 12 km Saariselän keskustasta pohjoiseen. Pihapiirissä on kaksi kotaa. Isossa kodassa on 150 ja pienemmässä 25 asiakaspaikkaa. Joikun Kota on saamelaisperheen ylläpitämä illallispaikka, jossa lapinpukuiset tarjoilijat palvelevat vieraita. Illallisen oheen voidaan sovittaa myös ohjelmaosio, jossa vieraille kerrotaan saamelaiskulttuurista ja poronhoidosta sekä kuullaan joikuja. Perille pääsee autolla ympäri vuoden, talvella lisäksi moottorikelkalla.

Kaamoskammi

Tilausravintola Kaamoskammi sijaitsee 17 km Saariselän keskustasta pohjoiseen. Ikkunaton hirrestä rakennettu Kaamoskammi on yksi yhtenäinen sali, jossa on 120 asiakaspaikkaa. Perille pääsee autolla/bussilla ympäri vuoden, talvella lisäksi moottorikelkalla. 

Kabinetti Asehuone

Tilausravintola Kabinetti Asehuone sijaitsee Lapland Hotel Riekonlinnassa, Saariselän keskustassa. Kabinetti Asehuone on sisäänkäyntikerroksessa lähellä ravintola Linnansalia ja keittiötä. Asehuone soveltuu max. 100 hengen yksityistilaisuuksiin.

Kaunispään Huippu illalla

Huippu ravintola muuntautuu erilaisiin tilaisuuksiin kahvihetkistä lounaisiin, illanviettoihin kuten cocktailtilaisuuksiin, syntymäpäivä- tai hääjuhliin sekä vaativinkiin illallistilaisuuksiin tarjoten tilat jopa 150 vieraalle. Kravattikodassa valmistuu herkut avotulella ja tila soveltuu max. 50 hengen seuruille. Pääsaliin tunnelmaa luo takkatuli ja suuret maisemaikkunat. Pääsalissa on 100 asiakaspaikkaa. Ravintolassa on A-oikeudet.

Monipuolisista menuvaihtoehdoista löytyy valinnanvaraa. Raaka-aineet tulevet Lapin ja lähialueiden puhtaasta luonnosta, kuten poro, riekko, lohi, kuningasrapu, siika, nieriä, mädit, sienet ja marjat. Illallismenut löytyvät täältä: Kaunispään Huippu ravintola

Vahvistusta tilaisuuden menu- ja juomavalinnoista henkilömäärineen viimeistään viikko ennen tilaisuutta. Kaunispään Huippu on avoinna touko- ja lokakuita lukuunottamatta ympäri vuoden.

Lappish Hut -kotaravintola

Kotaravintola sijaitsee Santa’s Hotel Tunturin pihapiirissä, Saariselän keskustassa. Kotaravintola Lappish Hut soveltuu 15-50 hengen seurueille ohjelmallisiin illanviettoihin ja ruokailuihin.

Linnanvintti

Tilausravintola Linnanvintti sijaitsee Lapland Hotel Riekonlinnassa, Saariselän keskustassa. Toisessa kerroksessa sijaitseva Linnanvintti on käytettävissä asiakkaiden yksityistilaisuuksissa. Linnanvintti on kokoustilojen välittömässä läheisyydessä ja soveltuu maksimissaan 200 hengen seurueille.

Lutto

Tilausravintola Lutto sijaitsee Santa’s Hotel Tunturin päärakennuksen toisessa kerroksessa. Ravintola soveltuu 40-200 hengen yksityistilaisuuksiin.

Poropihan kota

Tilausravintola Poropihan kota sijaitsee kävelymatkan päässä Saariselän keskustasta. Kota soveltuu max. 30 seurueen illallisiin. Lounaat ja kahvistelut järjestyvät myös suuremmille seurueille. Perille pääsee ympäri vuoden autolla, talvella myös moottorikelkalla.

Revontulikartano

Tilausravintola Revontulikartano sijaitsee 17 km Saariselän keskustasta pohjoiseen.  Revontulikartanossa on yhteensä 152 asiakaspaikka. Suuressa salissa 104 ja pienessä 48 asiakaspaikkaa. Kokoustilana soveltuu 100 hengelle. Kokousvarusteina ovat piirtoheitin, videotykki, valkokangas ja fläppitaulu. Perille pääsee autolla/bussilla ympäri vuoden, talvella lisäksi moottorikelkalla. 

Riekkovaaran porotila

Tilausravintola Riekkovaaran porotila sijaitsee 8 km Saariselän keskustasta etelään. Porotilan päärakennuksessa toimivassa ravintolassa on 40 asiakaspaikkaa. Riekkovaaran porotila on perinteiseen tapaan rakennettu lapinkenttä, johon kuuluu hirsinen päärakennus, kota, rantasauna lammen rannalla, talousrakennuksia sekä poroaitaus poroineen.

Taimenjärven kota

Tilausravintola Taimenjärven kota sijaitsee 10 km Saariselän keskustasta pohjoiseen. Kota soveltuu max. 30 seurueen illallisiin. Tukikohtana aktiviteettien lomassa kotaa voi käyttää suuremmatkin seurueet. Perille pääsee autolla ympäri vuoden. Talvella Taimenjärvelle voi siirtyä moottorikelkalla tai hiihtäen ja kesällä maastopyörällä.